Povestea restaurantului ,,Viva” a început în luna Septembrie a anului 1999, într-o locație modestă ca mărime și o echipă de 4 oameni dornici să ofere cele mai bune sandwichuri din oraș, în stil ,,Fast-Food”. Ulterior, la finele anului 2004, după o mărire a spațiului, restaurantul a cunoscut o modificare în ceea ce privește modul de expunere al preparatelor, devenind astfel,, autoservire”, lucru nemaiîntâlnit în oraș în perioada post revoluției. Următoarea etapă, extrem de importantă în ,,Viva” de astăzi, se plasa în anul 2007, când restaurantul a dobândit un număr dublu de locuri pentru clienți dar și o bucătărie mult mai spațioasă, dotată cu echipamente profesionale. Totodată, anul 2007 și-a pus amprenta în special asupra preparatelor, fiind introduse mâncăruri cu specific tradițional gătite ,,ca la mama acasă”. 13 ani mai târziu, după o renovare completă a localului, clienții sunt așteptați să aleagă din peste 20 de feluri de mâncare pregătite zilnic cu dragoste și pasiune.